IFK-MBK
2022-08-13 16:43

Lagkapten Arjan

Referat

Grönt gräs, gassande sol och återstart av serien med ett derby mot MBK. På grund av värmen spelades dagens match 4x15 min för att få in en vätskepaus till.

Period 1

Vi börjar piggt och tar ganska snabbt ledningen i matchen. En ledning vi ökar på efter en stund. MBK ger dock inte upp utan avslutar starkt och lyckas kvittera matchen.

Period 2

Vi rycker återigen ifrån med ett par mål men MBK hotar ständigt och läser sönder vårt spel som blir ganska enformigt med långbollar och soloräder. Inställningen är dock på topp och kämpar och springer gör vi hela matchen igenom även om spelet hackar lite.

Period 3

Vi kämpar på och sliter vidare och lyckas göra ännu ett mål, MBK sticker emellan med en riktig fin frisparksvariant som ställer oss helt. Vi hänger lite med huvudena i paus då alla känner att vi inte lyckas sätta spelet så som vi vill och kan.

Period 4

Denna period är helt vår, vi gör ett år mål till och MBK hotar inte på allvar utan vi har kontroll på matchen och även mer ork då vi springer mest.

Sammanfattningsvis

Spelet stämmer inte riktigt, men individuell skicklighet fixar målen framåt och en bra defensiv insats ser till att vi inte släpper in mål bakåt. Att vi vill mer och springer mer än motståndarna samt att vi är tunga att möta gör att vi vinner den här matchen rättvist.

Grönt kort: Adel

”Från det att domaren blåser igång matchen tänker spelarna konstant. Vi (tränarna) kan endast nå fram med en begränsad mängd information. Vi observerar, motiverar och ändrar små detaljer i halvtid. I slutändan är det spelarna som avgör matchen”