SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Mariestad
Fotboll
P8 Födda 2013

VÄLKOMMEN TILL IFK MARIESTAD P10 FÖDDA 2014
 
VIKTIGT ATT ALLA LÄSER - Protokoll föräldramöte
2024-04-14 20:40

Protokoll föräldramöte 240410

 

Presentation från föreningen – Christian Johansson, se bifogad pp (som jag hoppas att jag lyckas publicera i ett separat inlägg).

Föreningspolicy finns på hemsidan under dokument för den som vill läsa mer.

Viktigt att föräldrarna är engagerade och deltar på föräldramöten och sköter de åtaganden som laget tilldelas.

Kan söka bidrag, se pp, om man har svårt att betala medlemsavgiften.

Se till att kontaktuppgifterna är uppdaterade i Sportadmin, både så att man kan få kontakt vid skada, sjukdom och liknande. Också viktigt att uppdatera om det finns fler syskon, så att man inte behöver betala mer eller få fler lotter än vad som behövs.

 

 

Tränare för säsongen kommer att vara:

Sara Andersson, Henrik Persson, Emil Eriksson, Christoffer Alesjö, Dennis Nilsson, Linus Wadström, Jonas Persson, Jimmy Arvidsson och Caroline Carlsson.

Vi kommer att spela seriespel och 7-manna. Vi kommer att ha tre lag. Dessa lag kommer att vara detsamma (med mindre justeringar) fram till sommaren inledningsvis. Upplägget kommer att testas på Bolliscup som vi spelar 27/4 på Vänershof (MBK).

Samling inför match kommer alltid att vara på Lekevi denna säsong. Finns möjlighet att anmäla att man behöver/vill samåka i appen. Kommer även ha Supertext som kommunikationsväg.

Matchkläder kommer delas ut på plats varje match och vi byter om tillsammans, föräldrar i laget får komma överens om vem som tar tvätten, vi hjälps åt. Då det försvunnit mycket kläder får man inte ett ställ per barn hem.

Träningsdagar kommer att vara tisdag och torsdag 17.30-19.00, kom gärna 18.45 som förälder då vi ibland kanske slutar tidigare pga dagsform. Viktigt att man SVARAR I APPEN, både till träning och match.

Lyssnar inte barnen så kan det vara så att man får sätta sig vid sidan av eller stå över. Vi kommer ha fokus på glädje och att alla ska få vara med, vi kommer fortsatt jobba hårt med fairplay.

Föräldrar får gärna hjälp till med att ta fram eller plocka bort mål/material vid träning.

Vi kommer att vara med på Bolliscup, 27/4 (anmäld redan), troligtvis Ulvacupen 15-16/6 och eventuellt en cup till i höst.

Karin Johansson kommer att fortsätta som lagförälder, Tomas Ärlevik fixar supertext.

/Caroline

2024-01-04 17:41
 
2024-01-04 17:41
 
2024-01-04 17:17
Norlanders cup 6/1

Hej!

 

Nu närmar sig Norlanders cup. Vi kommer att ha med 2 st lag, lag vit och lag blå. Lag vit är det lag som Henrik har huvudansvar för och lag blå är det lag som Sara har huvudansvar för. Lagen som presenteras här kan komma att justeras vid sjukdomar och bortfall av spelare.

 

Samling i entrén på Novab arena kl. 07.45. Viktigt att se till att komma i tid, så att vi hinner dela ut kläder. Vi vet inte om vi har strumpor till våra dräkter, så samtliga behöver ha med sig ett par blåa fotbollsstrumpor.

 

Vi är många barn anmälda (29 st), vilket innebär att alla barn kommer att få stå över någon match. Detta meddelas match för match på plats.

 

Spelschemat som är bifogat är för lag blå. Dock spelar båda lagen samtidigt, men i olika hallar. För att se komplett spelschema, regler mm, ladda ner appen "ProCup" och sök på Norlanders cupen.

 

Benskydd är obligatoriskt liksom att skorna är avsedda för inomhusspel.

 

Påminner också om att det är flera stycken som har arbetspass under cupen, se tidigare inlägg från lagförälder Karin.

 

Viktigt att man så snart man vet, meddelar eventuell frånvaro.

 

Ladda, så ses vi på lördag!

 

Hälsningar tränarna

Arbetspass Norlanders Cup Lördag 6/1
2023-12-26 09:45

Här kommer arbetspassen för Norlanderscupen i Novab arena lördagen den 6/1. Skulle ert barn bli sjukt måste ni kolla med någon reserv, annars får man komma och göra sitt pass ändå.

Jag har inte fått någon information/instruktion om vad som gäller på varje pass så antar att ni kommer få det på plats.

Byte får ni göra sinsemellan men måste i så fall meddelas, sms 0702652548.

Dessa pass räknas som två vanliga arbetspass så blir det någon av er reserver/extra som tar ett pass meddela Karin det. Hon kommer finnas på plats under cupen.

Ni som är extra/reserv i första hand kan nog nästan räkna med att få något pass.
Ni som är i andra hand ser till att vara beredda om det skulle behövas.

 
Huvudsponsorer