P14 Födda 2007

16 dels final
2022-07-24 14:24

16 dels final mot Colegio Deportivo Iquique från Chile.

30 grader varmt på Backavallen inför matchen, vädergudarna var med oss och skickade fram några moln till matchen men ändå tuffa förutsättningar.

På läktaren var det trummor och sång från den chilenska delen, denna gång blev våra supportrar överröstade.

Med tanke på prestationen under morgonen kände vi att det här kunde gå vägen om vi går in med samma inställning.

När domaren blåser igång matchen blir det en anstormning mot vårat mål och efter 2,5 minuter har dom haft 3 skott mot mål varav ett i ribban och det tar 6 minuter innan vi är på deras planhalva, inte riktigt den start vi hoppats på.

Dom var bra men för oss stämde ingenting, enkla passningar och mottagningar bara rann iväg.

En kombination av slitna spelare, nerver och bra motstånd tror jag det handlade om.

Dom gör 1–0 på hörna efter ca 9 minuter helt rättvist.

Vi plockar ut en forward och börjar spela med tre innermittfältare för att få stopp på anstormningen och överleva till halvtidsvilan.

Fungerar hyfsat, dom är fortfarande det klart dominerande laget men nu kommer dom inte till några fler farliga chanser.

När andra halvlek börjar är vi trots allt fortfarande med i matchen, ett mål är ju allt som behövs för att ta det till straffar.

Vi jämnar ut spelet lite och chansen kommer, Sixten fri med deras målvakt, ett bra avslut men en ännu bättre räddning

Då har det gått 6 minuter och chilenarna har fortfarande inte haft någon bra målchans.

Killarna har ryckt upp sig och gör det bra, då kommer det en långboll som vi borde kunnat tagit hand om men istället tar dom den och sätter 2–0.

Där kände nog samtliga att matchen dog, vi skulle inte klara av att göra 2 mål, dom var trots allt bättre än oss.

Vi får ett par halvchanser och spelar ok men dom gör både 3–0 och 4–0 innan matchen är slut.

Sett till hela matchen ett rättvist resultat men 0–1 i paus och sett till chanserna i andra så rann det iväg lite för mycket.

Utslagna och deppiga såklart, men som helhet har samtliga gjort en kanoninsats i turneringen, 32 lag kvar och vi var ett av dom, det ska vi vara supernöjda med!