2023-02-18 18:13

Skara FC - IFK Mariestad 0-4 (0-2)

Målskyttar: Lorik Bunjaku, Jacob Keymer, Joel Johansson, Teodor Gladh

I den andra träningsmatchen åkte vi till Skara för att möta Skara FC på bortaplan.

Vi inleder matchen lite trevande och efter ett bolltapp på mittplan så får Skara ett friläge som Emil kommer ut bra på och avvärjer förstaläget men de får med sig en retur som Ewerlöf sedan rensar på mållinjen. Vi kämpar fortfarande med att hitta positionerna i vårt försvarsspel och har inledningsvis lite problem med Skaras omställningar och spelvändningar men vi har tålamod och växer in i matchen försvarsmässigt där vi ändå får bra betalt för vår höga press och kan skapa chanser på det. Under matchens första 25 minuter har vi ändå skapat 2-3 bra lägen att kunna ta ledningen men det dröjer till den 35:e minuten innan bollen hamnar i nät, vi får ett inkast där Joel kastar långt och Lorik plockar upp en lös boll i straffområdet och placerar in den, 0-1. Vi fortsätter med den höga pressen och precis innan paus snappar Jacob upp ett misslyckat uppspel från Skara, avancerar några meter framåt innan han avlossar stora kanonen, bollen sitter i fjärde maskan och 0-2 är ett faktum vilken också är resultatet i halvtid.

Andra halvlek fortsätter i samma tecken, vi sätter hög och samlad press på Skara som har svårt att spela igenom oss samtidigt som det ger oss chansen att vinna boll högt och genom det kommer också 0-3 i 55:e min då Joel frispelas av Teo. Strax efter detta är också 0-4 ett faktum (min 65) när Samuel vinner boll och tar sig runt på kanten och spelar snett inåt till Teo som får göra mål i sin IFK-debut. Den första halvtimmen i andra halvlek är väldigt bra från vår sida med ett rörligt och varierat anfallsspel samt ett kontrollerat försvarsspel. Tyärr får vi spela sista kvarten med 10 man då Samuel får sitt andra gula kort och får lämna planen, men det ger oss även chansen att träna på ett lite lägre försvarsspel under matchens sista 15 minuter vilket vi löser på ett galant sätt.

Matchen slutar 4-0 till oss och vi gör en bra insats under 90 minuter med ett starkt försvarsspel och ett bra presspel och vi har mycket rörelse och löpvilja med många fina kombinationer i anfallsspelet. Vi jobbar på i veckan med nya träningar för att förbereda oss för nästa match kommande helg på bortaplan mot KB Karlskoga (div 3).