SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Mariestad
Fotboll
Senior

KB Karlskoga FF
0 - 2
IFK Mariestad
KB Karlskoga FF0 - 2IFK Mariestad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 februari, 13:00
Plats:KEMAB Arena
Tävling:
Matchnummer: 187000054
Samling:11:00
Vinst i Karlskoga!!
2023-02-25 18:24
Fr. v: Simon Blomqvist, William Olovsson, Johan Ewerlöf

KB Karlskoga- IFK Mariestad 0-2 (0-1)

Målskyttar: Johan Ewerlöf, Simon Blomqvist

 

 

2022 vann KB Karlskoga div 4 Värmland tämligen komfortabelt med 20 vinster på 22 matcher (endast en förlust som kom i sista omgången), så det var en spännande utmaning och nytt motstånd som väntadeLördagens match var en jämn tillställning där spelet i båda straffområdena kom att bli avgörande, båda lagen hade lite svårt att spela sig fram till några klara målchanser. Vi är väldigt nöjda med hur vi försvarar oss genom hela matchen där vi varierar med att sätta högre press och ibland ligga lite lägre och vara aggressiva när tillfälle ges, vi släpper till väldigt lite målchanser under matchen och det känns överlag tryggt och stabilt. Denna lördag har vi lite svårare att spela oss fram till klara målchanser utan det är många nästan-lägen i och runt Karlskogas straffområde, vi har lite onödiga bolltapp i vissa sekvenser men vi reder ut de situationerna tack vare ett starkt jobb i våra defensiva omställningar. Halvvägs in i första halvlek tar vi ledningen efter en hörna när Ewerlöf påpassligt rullar in 0-1 och det står sig halvleken ut som känns kontrollerad från vår sida.

Andra halvlek blir lite mer böljande när KB försöker trycka på lite hårdare och vi rycks med i det och går hårt offensivt när vi får lägen och det är också efter en omställning vi gör 2-0 när Lorik tar ett skott som målvakten lämnar retur på och SImon B är framme och trycker in bollen i nät. Karlskoga får ett litet tryck på oss under sista kvarten när de skapar lite fasta situationer men vi är resoluta i eget straffområde och försvarar oss bra matchen ut. Resultatet står sig matchen ut och det får anses vara rättvist sett över 90 min då vi känns lite hetare matchen igenom, framför allt i de båda straffområdena.

Vi gör återigen en kollektivt stark insats mer hårt jobb och mycket löpmeter och det känns som att vi hittar mer och mer rätt både defensivt och offensivt. Nu tar vi spelledigt kommande helg innan vi tar oss an Götene på bortaplan lördag 11 mars


<< Tillbaka

 
 
FÖLJ OSS PÅ SOCIAL MEDIER
FÖLJ VÅRA MATCHER
LYSSNA PÅ IFK PODDEN
Huvudsponsorer